Gamingtoetsenborden

Er zijn veel verschillende toetsenborden en welke bij je past, hangt helemaal af van wat je leuk vindt en wat je budget is. Voor gamingtoetsenborden geldt wel dat als je de beste wilt, je flink in de buidel moet tasten.

Gamingtoetsenborden

Draadloos of niet?

Deze vraag kun je jezelf prima stellen als je op zoek bent naar een gewoon toetsenbord, maar bij gamingtoetsenborden hoef je je daar nauwelijks druk om te maken. Dat komt doordat er bijna geen draadloze gamingtoetsenborden zijn.

Ze verbruiken namelijk veel stroom, omdat ze vol zitten met allerlei functies en daarnaast - en dat is de belangrijkste reden - wil je niet dat er 'lag' optreedt. Als je toch een draadloos toetsenbord wilt hebben, dan hebben wij vast wel iets dat bij je past.

De knoppen

Het belangrijkste op een toetsenbord zijn natuurlijk de toetsen en hoe ze aanvoelen. Dit verschilt per product. De meeste gamingtoetsenborden hebben Cherry MX-toetsen, maar daar zitten ook weer verschillen in qua functies en gevoel. Je leest hier meer over in de productbeschrijvingen en als je kijkt op de website van Cherry MX.

Een ding is zeker: als je genoeg te besteden hebt, ga dan niet voor een toetsenbord waarbij de mechaniek bestaat uit een kleine rubberen dome. Je vindt dit vaak op de goedkopere toetsenborden, maar ook de exclusievere toetsenborden met een laag profiel maken gebruik van deze techniek.

Macroknoppen

De meeste gamers vinden het belangrijk dat hun toetsenbord een aantal speciale macroknoppen heeft. Je kunt deze knoppen programmeren, zodat ze een bepaalde actie uitvoeren in je game. Voor sommige games heb je meer functies nodig dan voor andere, dus denk hier goed over na, voordat je een toetsenbord koopt. Houd ook rekening met de positie van de knoppen en of dit past bij jouw manier van spelen.

Overig

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt, is ergonomie. Als je een toetsenbord echter urenlang gebruikt, dan moeten je handen goed op de toetsen rusten. Als je toetsenbord niet beschikt over een ingebouwde polssteun, dan raden we je aan om er een te kopen.

Daarnaast is verlichting ook erg belangrijk. Er wordt vaak gespeeld in een donkere kamer en dan wil je wel kunnen zien op welke knoppen je drukt. Sommige toetsenborden hebben zelfs RGB-verlichting, zodat je voor iedere knop een andere kleur kunt instellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je belangrijke knoppen, zoals WASD, wilt uitlichten. Drie van de meest bekende producenten van toetsenborden zijn Corsair, Steelseries en Logitech.