Gamingmuizen

Als je een nieuwe gamingmuis voor je computer nodig hebt, dan ben je aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar een FPS-muis of een muis met zoveel knoppen dat je bijna niet kunt onthouden waar welke knop voor is.

Gamingmuizen

Met kabel of draadloos?

Gaming muizen zijn meestal bedraad omdat veel spelers vinden dat draadloze muizen onbetrouwbaar en laggy zijn. Tegenwoordig is dat echt niet meer het geval en er zijn een aantal echt goede draadloze muizen waarbij je geen enkele vorm van vertraging merkt. Zelfs de batterijduur is nu een stuk beter dat vroeger, maar het kan natuurlijk nog steeds gebeuren dat je vergeet om je muis op te laden en dat deze dan tijdens een game begint te haperen. Met een bedrade muis hoef je je daar nooit zorgen over te maken en ook niet dat de muis begint te haperen op een groot evenement met te veel draadloze netwerken vlak bij elkaar.

Extra knoppen

Voorheen hadden bijna alle muizen twee knoppen, maar tegenwoordig hebben muizen er steeds meer. Het scrollwiel zit nu standaard op iedere muis en drie knoppen is tegenwoordig wel het absolute minimum. Gamingmuizen hebben nu soms wel 20 (!) knoppen, dus hoeveel heb je er nodig? We kunnen gamemuizen grofweg indelen in twee verschillende categorieën, namelijk muizen voor FPS-games en muizen voor RPG-games.

Op FPS-muizen zitten niet zoveel knoppen. Ze hebben er vaak tussen de 6 en 8. In plaats daarvan is precisie veruit het bij deze muizen.

Muizen met meer knoppen dan dat zijn meestal gericht op degenen die veel MMORPG en soortgelijke games spelen. Dit komt doordat deze games meestal aanzienlijk meer functies hebben die snel toegankelijk moeten zijn.

Overig

Er zijn nog een groot aantal andere functies en specificaties dan hierboven vermeld waar je rekening mee kunt houden als je op zoek bent naar een gamingmuis. Zo zijn er bijvoorbeeld muizen waarvan je de vorm kunt aanpassen, zodat hij perfect in je hand ligt. Daarnaast kun je aan sommige muizen gewicht toevoegen, zodat hij zwaarder wordt. Er wordt vaak ook gesproken over DPI, omdat je bij veel muizen kunt schakelen tussen de DPI-instellingen terwijl je hem gebruikt. Verder kun je ook kiezen tussen optische muizen of lasermuizen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van functies waar je over kunt of moet nadenken. De meest bekende producenten van gamingmuizen zijn onder andere Razer, Logitech, Steelseries, Contour, Qpad en Corsair.