Gamingheadsets

Wij hebben een groot aanbod aan gamingheadset met voor iedere gamer wat wils in diverse prijsklassen.

Gamingheadsets

Geluidskwaliteit

Een van de grootste verschillen tussen 'gewone' en gamingheadsets is de geluidskwaliteit. Dit komt doordat je niet alleen met je medespelers moet kunnen praten, maar je wilt ook een geweldige speelervaring en daarvoor heb je krachtig en goed geluid nodig. De geluidskwaliteit verschilt natuurlijk per model en vaak betekent een hogere prijs ook beter geluid, ook al zijn de functies hetzelfde.

Meerkanaals geluid

Als je FPS-games speelt dat kun je het beste investeren in een 5.1- of 7.1-headset, zodat je goed kunt horen vanuit welke richting je wordt beschoten. Deze koptelefoons zijn vaak duurder, omdat ze meer onderdelen bevatten, maar wij denken echt dat het de investering waard is als je serieus wilt gamen.

Demping en comfort

Als je veel in een rumoerige omgeving speelt, dan kun je het beste kiezen voor een koptelefoon die het geluid van buitenaf dempt. De meeste gamingheadsets doen dit al in meer of mindere mate, maar er zitten flinke verschillen tussen de modellen. Als je dus weet dat je vaker op een rumoerige plek zit in plaats van alleen op je kamer, dan raden we je aan om te investeren in een koptelefoon waarbij extra aandacht is besteed aan geluidsdemping. En als je vaak lang achter elkaar speelt, kies dan voor een koptelefoon met zachte oorkussens, die lekker zit.

Microfoon

Je headset moet ook een goede microfoon hebben, zodat je medespelers je luid en duidelijk kunnen horen. Sommige headsets hebben daarom extra technologie die ervoor zorgt dat vervelende omgevingsgeluiden niet wordt doorgezet naar je medespelers. Zo kun je je headset gebruiken in een rumoerige omgeving zonder dat je vrienden horen wat er allemaal om je heen gebeurt.