Gamecomputers

Op het gebied van gamingcomputers voeren desktops nog steeds de boventoon als je op zoek bent naar de meeste power.

Dit is te danken aan grote computerkasten waarin je krachtige grafische kaarten, verschillende harde schijven en goede ventilator kunt plaatsen, zodat de processor kan overklokken voor maximale prestaties. Er zijn nu echter ook beesten van laptops, dus dat zijn zeker ook goede opties.

Gamecomputers

Desktops

Een desktop gaming-pc heeft veel voordelen en daarom kiezen de meeste mensen ervoor om een desktop te kopen. Allereerst kun je veel krachtigere onderdelen in een desktopcomputer zetten, omdat je meer ruimte hebt en er een betere ventilator in past. Daarnaast is het ook veel makkelijker om onderdelen te vervangen of te upgraden in een desktopcomputer. Het nadeel is echter dat je 'm vanwege het formaat niet overal mee naartoe kan nemen.

Bekijk alle gamingdesktops

Draagbare computers

Laptops zijn niet zo krachtig als desktops omdat het moeilijker om alles goed te koelen en je hebt minder ruimte. Er zijn nu echter een hoop modellen die krachtig genoeg zijn voor de meeste games. Als je voor gaminglaptop gaat, kijk dan vooral goed naar welke videokaart en processor erin zitten en denk na over hoe groot je scherm moet zijn of dat je wellicht toch een extern scherm wilt hebben. In sommige modellen kun je later nog het geheugen en de SSD upgraden, maar het is altijd beter om direct te kopen wat je nodig hebt.

Bekijk alle gaminglaptops