Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over koptelefoons

De ontwikkelingen op het gebied van koptelefoons verlopen razendsnel. Het is lastig bij te houden welke nieuwe koptelefoons er worden gelanceerd en wat ze nou precies anders maakt. Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte blijft van de nieuwste technologieën, willen we een aantal koptelefoons uitlichten waar we enthousiast over zijn en je alles over willen vertellen.

headphones

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Sennheiser is een van de meest iconische merken op het gebied van koptelefoons. Ze staan voor premium audio, een strak design en topkwaliteit. De Sennheiser Momentum 4 is de nieuwste variant in de Momentum-serie.

Met de De Sennheiser Momentum 4 Wireless krijg je het allerbeste geluid, dankzij de 42 mm-luidsprekerelementen van absolute topkwaliteit. Deze koptelefoon beschikt over adaptieve ruisonderdrukking, wat betekent dat hij zich aanpast aan het geluid in je omgeving. Bovendien heeft hij ook een transparantiemodus die het geluid van de omgeving doorlaat, als je niets wilt missen van wat er om je heen gebeurt. Dit nieuwe model biedt nog meer comfort omdat je geen fysieke knoppen meer hoeft te gebruiken, maar alleen maar met je vinger over de oorschelpen hoeft te vegen.

De Sennheiser Momentum 4 valt daarnaast ook op door de accuduur. Hij gaat namelijk tot wel 60 uur mee, drie keer zo lang als Apple AirPods Max. Dankzij snelladen kun je hem overigens vier uur gebruiken na slechts 5 minuten opladen.

Vergeleken met eerdere generaties heeft de Momentum 4 een beter gebalanceerd geluid, is het basgeluid uitstekend en krijg je nog meer waar voor je geld. Het nieuwe design zorgt ook voor een uniforme uitstraling van de collectie, met een glad oppervlak van de oorschelpen en een hoofdband van grijze stof, vergelijkbaar met de hoes van de Momentum 3 Wireless-oordopjes.

Sony WH-1000 XM5

De Sony WH-1000XM5 is de nieuwste telg in de 1000X-serie en biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van eerdere generaties, maar is tegelijkertijd vergelijkbaar.

Als je de verpakking opent, zie je dat de Sony WH-1000XM5 een stijlvoller en strakker ontwerp heeft dan zijn voorgangers. Hij is onder andere voorzien van een traploze instelling voor de pasvorm. De gevoelige touch-controls zijn licht, gebruiksvriendelijk en daarnaast beschikt deze koptelefoon ook over de omgevingsgeluidmodus om geluid binnen te laten, wat handig is als iemand met je begint te praten terwijl je zit te gamen. Een andere slimme functie is speak-to-chat, die de muziek pauzeert als je begint te praten en weer hervat als je stopt met praten. De Sony WH-1000XM5 valt echter het meest op door de ruisonderdrukking, die stukken beter is dan die van de concurrentie. Eerdere generaties hadden ook al goede ruisonderdrukking, maar de Sony WH-1000XM5 tilt deze functie naar een hoger niveau en behoort hiermee tot beste koptelefoons die op dit moment verkrijgbaar zijn. De accu gaat ook flink wat langer mee dan verwacht, met ruim 30 uur in de ruisonderdrukkingsmodus.

Kortom, de Sony WH-1000XM5 overtreft de concurrentie en loopt voorop op het gebied van ruisonderdrukking. Deze nieuwe generatie bevat bovendien een heleboel schitterende functies en designupdates, waardoor deze koptelefoon met recht de beste in deze serie mag worden genoemd.

Jabra Elite 5

De Jabra Elite 5 is de langverwachte 6e generatie van de Jabras Elite-serie. Hij is uitgerust met krachtige hybride technologie voor actieve ruisonderdrukking, zodat je langs wegwerkzaamheden kunt lopen zonder dat je wordt gestoord.

Hybride ANC-technologie zorgt voor een ongelooflijke geluidsdemping en demping van een groter scala aan geluiden. Van de chaos in het verkeer tot je smakkende collega tegenover je, je kunt erop vertrouwen dat je geen last hebt van storende geluiden. Heb je een 'reality check' nodig, kies dan voor HearThrough. Druk op de knop en je hoort onmiddellijk wat er om je heen gebeurt. Uitgerust met 6 mm-luidsprekers, dus je kunt er zeker van zijn dat luisteren naar muziek een geweldige ervaring is, met codecs voor SBC, AAC en Qualcomm aptX om het geluid nog verder te verbeteren. Als je de Jabra Elite 5 verder aan je behoeften wilt aanpassen, maak dan gebruik van de app Jabra Sound+.

De accuduur van de oordopjes bedraagt 7 uur en dit kan worden uitgebreid tot 28 uur met de Qi-gecertificeerde draadloze case. Hij is ook voorzien van een snellaadfunctie, waardoor je een uur lang kunt luisteren na slechts tien minuten opladen.

De baanbrekende technologie van de Jabra 5 Elite zorgt voor geweldig geluid, maar daar heb je helemaal niets aan als dit niet wordt gekoppeld aan comfort. Het laboratorium van Jabra heeft hier flink wat aandacht aan besteed bij de ontwikkeling van de oordopjes. Ze zijn gebaseerd op oorscans en statistische modellen, waardoor ze niet alleen veel comfort bieden, maar er ook goed uitzien als je ze in hebt, zodat je niet hoeft te kiezen tussen vorm en functie.

Tekst: Philip Aller